Sunday, March 3, 2024

:::Santai ayah-anak:::

 Assalamualaikum
Da Jia Hoa

3.3.2024
Modal tak banyak pun nak bagi anak-anak happy
Ayah free , mama kerja
makanya ayah n the geng plan pergi bakar ayam di tepi sungai 
sementara mama kerja, adik Aisy kat taska
Ayah bawa kakak Anis dan Kakak Aenida pergi mandi sungai


Sebenarnya bila plan bapak-bapak ni lagi mudah
takde la susahkan mak-mak
nak kena buat persiapan
plan bapak-bapak yang nak main bakar2 kat sungai
sorang dah beli ayam perap semalaman
sorang bawa air dan pinggan mangkuk
part ayah pula bawa nasi dan lauk sikit

Awal pagi, ayah minta mama masak nasi lebih untuk dorang makan kat sungai
ada la mama bekalkan tomyam ayam untuk topup lauk dorang makan kat sungai
nenek bekalkan super ring untuk enida
Lepas zohor tadi pergi la dorang ke sungai,
mandi manda
makan-makan
lega jugak mama tak yah nak ambil cuti
ayah la layan kerenah anak-anak
ayah banyak free time 
kerja sendiri
mama ni kerja office hour 8am-5pm
mengadap laptop je kerja
esok operasi pulak

terima kasih ayah layan anak-anak sebelum buka sekolah..
Love as always




13 comments:

  1. Seronok juga tu bakar-bakar makan tepi sungai.

    ReplyDelete
  2. Best dan memang seronok sangat ni.

    ReplyDelete
  3. Bestnyaaaa!. Dah lama mengidam nak mandi sungai. Tapi nak yg cetek2 je. ๐Ÿ˜.
    Kalau boleh kat sebelah homestay.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer sama la ikin suka mandi sungai tapi nak yang air cetek ada batu2 sikit air plak jernih,, nyamannnnn bangat haha

      Delete
  4. Precious moments๐Ÿ˜๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  5. syoklah ayah boleh aharap...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayah kan memang suka benda2 survivor cmtu....so tanpa mama pun ayah mmg blh handle ank heheh

      Delete
  6. Makan tepi sungai ni tak pernah buat lagi. Macam best je lepas berendam dalam sungai kita makan pula.

    ReplyDelete
  7. seronoknya anak- anak mandi sungai...

    ReplyDelete
  8. Happy sangat anak2 nih, bisa mandi di sungai, bersih pulsa saya liat. Anak2 saya baru sekali mandi sungai, itupun jauuuuh lokasinya. Tak mungkin di jakarta, harus pergi ke daerah di luar jakarta kalo nak sungai bersih. Happy memang.

    Abis berenang , trus makan pula kan. Aktifitas yg Cocok sangat ๐Ÿ˜„๐Ÿ‘

    ReplyDelete